Jubileum FyrtiotalJubileum FemtiotalJubileum SextiotalJubileum SjuttiotalJubileum ÅttiotalJubileum NittiotalJubileum 00tal
  JUBILEUM
  "Förfiskade" tolkningar av decennier som passerat.
  Bilderna målades 2010, som inbjudningskort till min 50-års fest. Fem olika bilder som illustrerar fem decennier, med början 1960, bilder med tidstypiska citat ur ett "fiskperspektiv".
  Jubileum blev sedan starten till att göra något mer, än att "bara" hålla måleriet för mig själv, min familj och mina vänner. Därefter har det tillkommit två decennier, och det blir fler, vartefter tiden går.

  Fyrtiotalet  - Århundradets bottennapp
  Dominerande färger, brunt, grönt och svart, precis som Pirayans! Fula fiskar som höll till i många vattensamlingar runt om i världen.

  Femtiotalet - Kära lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stör
  Ny färg och form, signaler om en bättre tid. Pippi Långstrump föddes 
  och lekte bekymmers fritt, trots att hennes mamma var en ängel och pappa ”jobbade” på annan ort. 

  Sextiotalet - I have a dream, a fishy dream
  Bleka, jordiga pasteller och geometriska mönster gjorde sitt intåg. Vem minns inte Martin Luther Kings tal om att alla har rätt till en dröm.

  SjuttiotaletMake love, do not fish
  Spola kröken, Mc Donalds, Hawaiikassler och Flygande Jacob. Färgsprakande mönster och Flower power - symboler för kärlek och icke-våld.

  ÅttiotaletGod save the fish
  Punken kom, den lite kantiga och anarkistiska. Färgerna var grälla, kontrasterna hårda och budskapen nog så utmanande. Det här citatet är dock inte lika provocerande som originalet.

  NittiotaletFish IT
  Mintgrönt och aprikos, nära kroppen, "pudelpermanent", nudlar, wok och caffelatte. Det digitala genombrottets decennium – IT boomen!

  Tvåtusentalet, 00-talet - Typ fisk
  Så stiger vi in i det magiska tvåtusentalet och vad finns kvar? Inga tydliga decenniemarkörer. Möjligtvis att det är viktigt att vara rätt och tydlig. En fisk är en fisk, alltså; TYP FISK eller bara ”TYP”.

  Brickorna är 27x20. Tillverkade av björk fanér på Formpress, Öland. 
  Pris: 195:-/st (Frakt tillkommer)
  Bilderna finns också som julkort, 20:-/st (Frakt tillkommer)

  Beställ genom att fylla i formuläret nedan